1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse hamburger

Mexicaanse hamburger

Door: javanhoof

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-12-2009

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels olie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 rode Spaanse pepers, fijngehakt
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel Mexicaanse of tacokruiden
1 bosuitje, in ringetjes
400 g tartaar
2 eetlepels maïskorrels, grofgehakt
1 eetlepel koriander, fijngehakt


Verder heb je nodig


Grillplaat of grillpan


Bevat per portie
240 kcal, 23 g eiwit, 14 g vet, 6 g koolhydraten

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm een grillplaat of een grillpan goed voor. Verhit in een steelpan 2 eetlepels olie en fruit de ui, knoflook en peper heel zachtjes aan. Roer de chilisaus en Mexicaanse kruiden erdoor en verwarm het geheel nog een minuutje. Laat dit mengsel iets afkoelen. Meng in een kom de tartaar met het uimengsel, het bosuitje, maïs en koriander goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm het mengsel tot vier grote platte burgers. Bestrijk de burgers met olie en rooster ze op de grillplaat of in de grillpan in ca. 4-5 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Strooi er zout en peper over. Serveer de hamburgers op een Mexicaanse salade van rode bonen, maïs en paprika en garneer met tortillachips.

Bron

Rtl.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top