Flan (franse puddingtaart)

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2009
  • Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

  • Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

  • Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

  • Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

  • Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

  • Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

  • Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

  • Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

  • Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

  • Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

  • Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

  • Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

  • Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

  • Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

    Flan (franse puddingtaart)

dis is de oorspronkelijk recept uit Frankrijk. De flan, Parijse Flan is een van de lievelingsrecept van de fransen en ik vond het jammer dat ik hier niet bij de bakker kon vinden. Ik ben dus op franse siten op zoek gegaan naar het juist recept.
Dit is een hele simpel en vooral lekker toetje

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1L verse volle melk
180g suiker
2 zakjes vanillesuiker
120g maizena
2 eieren
1 eigeel
bladerdeeg (optioneel)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven op 200 C voorwarmen

Bereidingswijze

1.In een kom meng de suiker eieren, eigeel, vanille suiker en maïzena in een kopje melk.

2. Breng de rest van de melk in een pan aan de kook.

3. Voeg vervolgens gde eerste mengsel (suiker, eieren....) roerend aan de melk in de pan toe (op laag vuur). blijf roeren met een klopper tot dat de mengsel stevig is (zorg ervoor dat het niet aanbrand en klontjes maakt). zet het vuur uit.

4. Zet deze mengsel in een taartvorm, een cakevorm is ook goed. (kies je voor de bladendeeg, eerst de bladendeeg op de boden en zijkanten van de vorm aanbrengen)

5.Ong 40 min in de oven bakken ( tot dat de bovenlaag lekker (donker) bruin is).

6. Laten afkoelen en in de koelkast bewaren

Bron

http://jihenecuisine.over-blog.com/

Serveertip

Je kan het beter een dag daarvoor maken, dan is ie helemaal jami jami!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

johnkuiper avatar
johnkuiper 21-12-2014

De taart is heerlijk en zo eenvoudig om te maken.

beppie300 avatar
beppie300 09-04-2013

hmmmm ga ik morgen eens maken denk ik!

denise0308 avatar
denise0308 23-02-2013

Ik heb hem met bladerdeeg gemaakt, maar dit kwam niet tot z´n recht. Vond de taart droog en heb hem opgegeten met een flinke dot slagroom. Ik miste iets. Misschien probeer ik het nog een keer met iets van vruchtensiroop erdoorheen.

Twistkid avatar
Twistkid 24-12-2012

Heb gisteren voor het eerst de taart gemaakt met bladerdeeg. Het smaakt voortreffelijk vond het even eng omdat ik nooit eerder een flan heb gemaakt, maar het recept is simpel en kon daardoor bijna niet mislukken.

Darjakooktook avatar
Darjakooktook 23-11-2012

Heb de taart gemaakt met en zonder bladerdeeg. Onze favoriet is met bladerdeeg en een beetje frambozensaus. We hebben gesmuld. Bedankt voor dit superrecept!

orval1 avatar
orval1 22-11-2012

De taart was erg lekker, we hebben er van gesmuld. bedankt voor het recept.

helen1966 avatar
helen1966 03-10-2012

Heerlijk dessert. Heb er frambozen op gedaan en dat deed het erg goed.

Biancakj avatar
Biancakj 01-09-2012

Dit brengt me terug naar de Vendee! Ik zal wat punten naar binnen hebben gewerkt daar en nu kan ik hem zelf maken! Onwijs bedankt voor dit recept!

Viola436 avatar
Viola436 16-07-2012

Ik had al best veel over flan gehoord en mijn verwachtingen lagen dus hoog. Helaas viel deze taart mij zeer tegen: ik vond m nogal melig qua smaak. Gelukkig vond mijn familie (die niet heel kieskeurig is) de flan erg lekker!

Viola436 avatar
Viola436 16-07-2012

Ik had al best veel over flan gehoord en mijn verwachtingen lagen dus hoog. Helaas viel deze taart mij zeer tegen: ik vond m nogal melig qua smaak. Gelukkig vond mijn familie (die niet heel kieskeurig is) de flan erg lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten