
1L verse volle melk
180g suiker
2 zakjes vanillesuiker
120g maizena
2 eieren
1 eigeel
bladerdeeg (optioneel)
Dis is de oorspronkelijk recept uit Frankrijk. De flan, Parijse Flan is een van de lievelingsrecept van de fransen en ik vond het jammer dat ik hier niet bij de bakker kon vinden. Ik ben dus op franse siten op zoek gegaan naar het juist recept.
Dit is een hele simpel en vooral lekker toetje
Oven op 200 C voorwarmen
1.In een kom meng de suiker eieren, eigeel, vanille suiker en maïzena in een kopje melk.
2. Breng de rest van de melk in een pan aan de kook.
3. Voeg vervolgens gde eerste mengsel (suiker, eieren....) roerend aan de melk in de pan toe (op laag vuur). blijf roeren met een klopper tot dat de mengsel stevig is (zorg ervoor dat het niet aanbrand en klontjes maakt). zet het vuur uit.
4. Zet deze mengsel in een taartvorm, een cakevorm is ook goed. (kies je voor de bladendeeg, eerst de bladendeeg op de boden en zijkanten van de vorm aanbrengen)
5.Ong 40 min in de oven bakken ( tot dat de bovenlaag lekker (donker) bruin is).
6. Laten afkoelen en in de koelkast bewaren
Je kan het beter een dag daarvoor maken, dan is ie helemaal jami jami!
http://jihenecuisine.over-blog.com/
johnkuiper 21-12-2014
De taart is heerlijk en zo eenvoudig om te maken.
beppie300 09-04-2013
hmmmm ga ik morgen eens maken denk ik!
denise0308 23-02-2013
Ik heb hem met bladerdeeg gemaakt, maar dit kwam niet tot z´n recht. Vond de taart droog en heb hem opgegeten met een flinke dot slagroom.
Ik miste iets. Misschien probeer ik het nog een keer met iets van vruchtensiroop erdoorheen.
Twistkid 24-12-2012
Heb gisteren voor het eerst de taart gemaakt met bladerdeeg. Het smaakt voortreffelijk vond het even eng omdat ik nooit eerder een flan heb gemaakt, maar het recept is simpel en kon daardoor bijna niet mislukken.
Darjakooktook 23-11-2012
Heb de taart gemaakt met en zonder bladerdeeg. Onze favoriet is met bladerdeeg en een beetje frambozensaus. We hebben gesmuld. Bedankt voor dit superrecept!