paddenstoelensoep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-12-2009
  • paddenstoelensoep

    Paddenstoelensoep

    Paddenstoelensoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram paddestoelen naar keuze, 3 shalotten, 1 liter water, 2 rundvleesbouillionblokjes, 20 gram boter, 1 dl rode wijn, 50 gram verse roomkaas / créme fraiche, vers tijm, verse peterselie, peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan
staafmixer

Voorbereiding

Maak de paddestoelen schoon en snijd ze een of tweemaal doormidden, houd 4 el paddenstoelen heel voor de garnering.
Pel de shalotjes en snipper ze fijn

Bereidingswijze

verwarm de boter en bak de shalot glazig, laat de gesneden paddestoelen al omscheppend met de sjalot meebakken.
Voeg 1 liter water en 1 dl rode wijn toe en breng aan de kook.
Voeg 2 bouillionblokjes toe.
Pureer de soep na 10 minuten koken fijn, met de staafmixer.
roer de room erdoor en breng de paddenstoelensoep verder op smaak met fijngehakte peterselie, tijm, peper en zout

Laatste reacties

Bernardine1 avatar
Bernardine1 02-12-2021

Ik zou de rundvlees bouillonblokjes vervangen door paddestoelenbouillon blokjes. Nog intensere paddenstoelensmaak en meteen Vega ;)

poebeerr avatar
poebeerr 13-09-2015

Ik ben nog een beginnende soepmaakster. Dit lijkt me een heerlijk, maar simpel te maken soepje.

wideciro avatar
wideciro 05-09-2015

Dankjewel voor je recept, groetjes, Desiree

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten