ROMIGE KIPPENSOEP

  • Aziatisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-12-2009

Aziatiche romige kippen- soep die jezelf zo heet kunt maken als je wilt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g biologische kipfilet
8 dl biologische kippenbouillon (van eigen kip, blokjes of bv. Struik)
150 g verse ravioli (met paddestoel- of pestovulling)
2 eidooiers
1 1/2 dl slagroom
2 theel. maïzena
geraspte schil van
1/2 biologische citroen
1 eetl. citroensap
zout, versgemalen peper 1/2 bosje koriander, fijngehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan

Voorbereiding

Snij de kipfilet overdwars in dunne reepjes. breng de bouillon aan de kook. Doe de ravioli erin en laat 1 minuut kroter koken dan de vooor gescreven tijd op de verpakking. Draai het vuur uit en doe de kiprepen in de pan. Laat met het deksel erop nog 4 minuten staan. Klop intussen de eidooiers, slagroom, maïzena, citroenrasp en -sap goed door elkaar. Klop er wat scheutjes hete bouillon door en schenk het eimengsel daarna al roerend bij de kippensoep.

Verwarm voorzichtig roerend op laag vuur tot de soep licht is gebonden. Maak op smaak af met zout en peper en bestrooi met koriander.

Bereidingswijze

Verwarm de soep voorzichtig al roerend op laag vuur, tot de soep licht is gebonden.
Maak op smaak af met zout en peper en bestrooi met koriander.

Bron

Loethe Olthuis

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten