Druivenmoes

  • Nederlands,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-12-2009

De druivenranken in mijn tuin leveren te veel blauwe druiven op direct op te eten. Bovendien houden de kinderen niet zo van de pitjes.

Deel dit recept

Ingrediënten
Blauwe druiven, voor 1 kg moes is ongeveer 1250 gr druiven nodig.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Zeef of roerzeef

Voorbereiding

Pluk de druiven en haal ze van de trosjes

Bereidingswijze

Spoel de druiven,
kook de druiven met ee klein bodempje water tot ze allemaal zijn opengebarsten.
laat het geheel afkoelen totdat het veilig hanteerbaar is,
zeef de pitjes en de velletjes uit de moes,
als je een gewone zeef gebruikt kun je met de bolle kant van een lepel het vruchtvlees door de zeef drukken.

Serveertip

Tijdens het koken kun je kruiden of ander fruit of combinaties daarvan laten meetrekken.
Voorbeelden:
1 appel en een kaneelstokje
1/4 mango en 2 steranijsjes
1 netarine en een 1/2 vanille stokje,
1 sinaasapple in schijven en een paar kruidnagels
1 citroen.
Van deze moes kun je met geleisuiker prima druivenjam maken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten