Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Druivenmoes

Druivenmoes

Door: answesterink

  • Nederlands,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-12-2009

De druivenranken in mijn tuin leveren te veel blauwe druiven op direct op te eten. Bovendien houden de kinderen niet zo van de pitjes.

Ontdek meer:

Ingrediënten


Blauwe druiven, voor 1 kg moes is ongeveer 1250 gr druiven nodig.


Verder heb je nodig


Zeef of roerzeef


Voorbereiding

Pluk de druiven en haal ze van de trosjes

Bereidingswijze

Spoel de druiven,
kook de druiven met ee klein bodempje water tot ze allemaal zijn opengebarsten.
laat het geheel afkoelen totdat het veilig hanteerbaar is,
zeef de pitjes en de velletjes uit de moes,
als je een gewone zeef gebruikt kun je met de bolle kant van een lepel het vruchtvlees door de zeef drukken.

Serveertip

Tijdens het koken kun je kruiden of ander fruit of combinaties daarvan laten meetrekken.
Voorbeelden:
1 appel en een kaneelstokje
1/4 mango en 2 steranijsjes
1 netarine en een 1/2 vanille stokje,
1 sinaasapple in schijven en een paar kruidnagels
1 citroen.
Van deze moes kun je met geleisuiker prima druivenjam maken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van answesterink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top