1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Pommes dauphine

Pommes dauphine

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-12-2009

Ingrediënten 4 personen


0,5 kg aardappels
1,5 dl water
50 g boter
50 g bloem
4 eieren
50 g boter
versgemalen peper
zout
nootmuskaat
zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Frituurpan


Heerlijke aardappel soezen!

Olie is ideaal om in te bakken omdat hij tot hoge temperatuur verhit kan worden. Gebruik voor het bakken en frituren van gerechten liefst olie met een neutrale smaak zoals arachide-, maïs-, soja- en zonnebloemolie. Olijfolie is niet geschikt voor het bakken van zoete gerechten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen in wat water waar een weinig zout aan is toegevoegd

Bereidingswijze

Kook de geschilde aardappels gaar, giet ze af en pureer ze met een stamper.
Breng voor het soezenbeslag het water met de boter aan de kook, roer ineens alle bloem erdoor en blijf roeren tot de deegbal van de wand van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en roer een ei door het beslag. Klop een tweede ei los en roer dit door het beslag. Meng de aardappelpuree erdoor en breng de massa op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat afkoelen en vorm er kleine balletjes van.
Verhit de olie tot 190 °C. Klop de 2 overgebleven eieren los met een beetje water. Wentel de aardappelsoesjes erdoor en frituur ze tot ze goudbruin en opgezwollen zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm bij vlees, gevogelte of vis.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van herman_hietbrink


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van herman_hietbrink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top