Rode zalmsalade

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-12-2009
  • Rode zalmsalade

    Rode zalmsalade

    Rode zalmsalade

  • Rode zalmsalade

    Rode zalmsalade

    Rode zalmsalade

Een rode zalmsalade naar recept van mijn moeder, ik maak deze salade al ruim 40 jaar want als kind hielp in mijn moeder vaak in de keuken, ik heb nooit iets aan het recept veranderd omdat de familie hem op deze manier het lekkerst vind, gebruik nooit pink zalm voor dit gerecht, alleen de rode zalm.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 blik rode zalm van 400 gram (absoluut geen pink zalm)

2 middelgrote aardappels (kruimig)

Fritessaus, ongeveer 4 volle eetlepels.

1 a 2 halve augurken

1 eetlepel zilveruitjes plus nog een eetlepel voor garnering

2 eieren

1 grote tomaat

zout en witte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank. pan

Voorbereiding

Schil de aardappels en snij er kleine blokjes van zodat ze sneller gaar zijn, kook ze in wat zout en laat afkoelen, ze moeten helemaal koud zijn.



Kook de eieren in 10 minuten hard



Snij ondertussen de augurk in heel kleine blokjes, zo fijn mogelijk, doe dat ook met 1 eetlepel zilveruitjes.



Ontvel de tomaat door deze met kokend water te overgieten en onder koud water af te spoelen, snij van de tomaat twee of drie mooie plakjes af voor de garnering, snij de rest van de tomaat in kleine blokjes, net als de augurk.

Bereidingswijze

Prak de koude aardappeltjes heel fijn, doe daar de augurk, de zilverui en de tomaat door, laat de rode zalm uitlekken in een zeef en verwijder dan de huid en graatjes, verkruimel de zalm en doe het bij het aarappelmengsel, voeg hier ongeveer 3 volle eetlepels fritessaus aan toe, hussel alles goed door elkaar, voeg naar smaak wat witte peper toe, niet te veel, je kan er later altijd meer bij doen.



Pel de eieren en snij hier ook wat mooie plakjes van af en de rest in heel kleine stukjes.



Voeg als laatst de kleingesneden eieren toe.

Serveertip

Maak een schaal op met de zalm, strijk er wat fritessaus overheen, maak hem op met plakjes ei en tomaat, wat kleingesneden augurk en wat zilveruitjes.



Voor extra versiering kan je er ook nog wat sla aan toevoegen, een beetje langs de rand van de schaal staat leuk, ook kan je wat hollandse garnaaljes en/of zalmsnippers bovenop de salade doen.

Lekker met een zelfgebakken stokbrood.

Als voorgerecht in mooie eenpersoonschaaltjes of s avonds bij de borrel op een toastje.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 19-04-2017

Hans, slasaus van de Lidl komt in de buurt :) niks mis mee trouwens.

Delarosa avatar
Delarosa 03-04-2017

Dankjewel Marjamarja, ik laat het je zeker nog weten,! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

marjamarja avatar
marjamarja 03-04-2017

Vast van Harte Gefeliciteerd Erwin, en hopelijk vinden je gasten de salade ook lekker. . Sorry Hans, dan begreep ik het verkeerd.. :-) . Zizypha: tegenwoordig doe ik het ook wel anders, ik heb zo'n makkelijker puree knijper, komen van die leuke kleine sliertjes uit, en inderdaad doe ik dat meteen als de aardappeltjes nog warm zijn, gaat stukken makkelijker.

zizypha avatar
zizypha 03-04-2017

Ouderwets en lekker vooral met mijn moeders zelf ingemaakte en zure! zilveruitjes en augurkjes.

zizypha avatar
zizypha 03-04-2017

Ach ja doet iedereen er de saus/mayonaise/etc van zijn keuze in. Alleen, ik zou de aardappeltjes prakken als ze nog warm zijn en dan af laten koelen. Gaat nl veel gemakkelijker. Groet C

hans3333 avatar
hans3333 03-04-2017

idd delarosa , door het zelfde bedrijf in het zelfde jaar uitgebracht ,

Delarosa avatar
Delarosa 03-04-2017

Is dat Livorno, of is dat weer iets anders van vroeger! Overigens lijkt het me lekker Marjamarja. K verjaar morgen, probeer de salade meteen uit! Dankjewel hiervoor en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

hans3333 avatar
hans3333 03-04-2017

ik bedoel , dat dit wel heel erg 1970 overkomt , mis nog net niet de salata , als iemand dat nog kan herinneren

ankie43 avatar
ankie43 03-04-2017

Hee, deze had ik nog niet eerder gezien. Lekker hoor. Bewaard. Ankie.

marjamarja avatar
marjamarja 03-04-2017

Ieder zijn smaak Hans en Mick, geef mij maar fritessaus, en ketchup met de vele suikers hoeft van mij ook niet in mijn zalm, maar als jullie het beter weten, dan maak je het toch gewoon zoals je het wilt?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten