1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: ellen123

  • Marokkaans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-12-2009

Ingrediënten


2 fijngehakte uien
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 tl fijngeraspte gember
6 cups water
1 cup rode linzen
1 blikje kikkererwten
1 blikje witte bonen
1 blikje tomatenblokjes
1/2 cup wortel (kl. blokjes)
1/2 cup fijngesneden bleekselderij
1 tl garam masala
1 1/2 tl kardamom
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl gemalen komijn
1 el olijfolie




"geef me van dat rode, dat rode daar"Dat is wat Ezau zei tegen zijn jongere broer Jacob, die met deze soep het eerstgeborenrecht verkreeg. Deze soep is niet geheel authentiek omdat hier tomatenblokjes ingaan, die waren er in de tijd van de bijbel nog niet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien, gember, knoflook 5 minuten fruiten in de olie.
De rest toevoegen, paar minuten laten koken.
Sudderen tot de linzen zacht zijn (1-1,5 uur). De helft van de soep pureren, de andere helft er weer bij doen en doorwarmen.

Serveertip

Je kunt ook de hele soep pureren natuurlijk, of helemaal niet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellen123
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top