Eenpansgerecht met aardappeltjes en spek

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-12-2009
  • Eenpansgerecht met aardappeltjes en spek

    Eenpansgerecht met aardappeltjes en spek

    Eenpansgerecht met aardappeltjes en spek

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 gr. mager rookspekblokjes
40 gr. boter of margarine
1 ui
400 gr. kleine aardappeltjes
1/2-1 groene en/of rode paprika
1/2 l. blikje mais
klein blikje doperwtjes
zout, peper, paprikapoeder
4 eieren
75 gr. geraspte jonge kaas.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In een ruime koekenpan het rookspek in de boter uitbakken. De ui snipperen en meebakken. De aardappeltjes en gesnipperde paprika eveneens toevoegen en 10 min. bakken. Mais en doperwten laten uitlekken en erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
De eieren erop breken, het vuur laag draaien en een deksel op de pan leggen. De eieren laten stollen. Tot slot de kaas erover strooien en laten smelten.

Serveertip

Met pita-broodjes serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten