1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. gelardeerde parelhoenpoot met dragon/witte wijnsaus

gelardeerde parelhoenpoot met dragon/witte wijnsaus

Door: daantje1974

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-12-2009

Ingrediënten 4 personen


4 Parelhoenpoten
150 gram ontbijtspek
40 gram roomboter

1 glas droge witte wijn
50 gram bloem
50 gram roomboter
100 ml kookroom
150 ml kippenbouillon
Verse dragon

1 zak pommes duchesse (pureetorentjes/toefjes)

500 gram spruitjes
1 ui schoongemaakt


Verder heb je nodig


Heteluchtoven, bakpan, sauspan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Peper en zout de parelhoenpoten en bak ze op een medium hoog vuur rondom bruin in een koekepan met de roomboter. Leg ze daarna in een braadslee/ovenschaal en bedek ze met de ontbijtspek. Giet het bakvet erbij. Bak de poten op 175 graden in een heteluchtoven zo`n 45 minuten. Als je de parelhoenpoten een dag eerder maakt en koud (kamertemperatuur) in de oven zet, ze 5 minuten langer bakken.

Voor de saus in een steelpan de boter zachtjes smelten en niet laten kleuren beetje voor beetje de gezeefde bloem toevoegen en met een garde blijven roeren boven een laag vuurtje na 4 minuutjes. Voeg de wijn in kleine beetjes al roerende toe en daarna de bouillon in kleine hoeveelheden al roerende toevoegen. Dan een handje vol verse grof gesneden dragon erbij en al roerende de room toevoegen. De saus onder af en toe roeren zachtjes een paar minuten laten doorkoken . Deze saus kan je ook een dag of 2/3 van te voren maken.

Bak de Pommes Duchesse zoals op de verpakking beschreven staat in de oven of frituur.

Maak de spruitjes schoon en doe ze in een pan met het schoon gemaakte en gehalveerde uitje. Zorg dat alles zo`n centimeter onder water staat en voeg een flinke snuf zout toe.
Breng aan de kook en laat het zo`n 12 minuutjes koken. Giet ze af en verwijder de ui. Ze zijn nu klaar om te serveren. Naar eigen smaak nootmuskaat toevoegen.

Doe op de warme borden een beetje dragonsaus (spiegeltje) en leg daarop de parelhoenpoot leg rechts een paar spruitjes en links een paar pommes duchesse. Zet wat over blijft van de spruitjes, saus en pommes duchesse in voor verwarmde schalen op tafel.

Bron

Beetje van jezelf en een beetje uit de franse keuken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daantje1974
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top