Kruimelkoekjes gevuld met jam ( kerstkoekjes )

  • Duits, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-12-2009
  • Kruimelkoekjes gevuld met jam ( kerstkoekjes )

    Kruimelkoekjes gevuld met jam ( kerstkoekjes )

    Kruimelkoekjes gevuld met jam ( kerstkoekjes )

Hele bijzondere koekjes. Bijzonder lekker door het amandelspijs en de jam. Het deeg wordt in zijn geheel gebakken op de bakplaat en later in stukjes gesneden. De koekjes blijven lang goed en zijn heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gram amandelspijs -
500 gram bloem -
200 gram suiker -
1 zakje vanillesuiker -
zout -
250 gram zachte boter -
1 eidooier -
rode jam (eigen smaak kiezen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat bekleed met bakpapier -
scherp mes

Voorbereiding

Amandelspijs, bloem, suiker, vanillesuiker, zout, boter en eidooier door elkaar kneden (er moeten kruimels ontstaan).

Bereidingswijze

2/3 van de kruimels over de met bakpapier beklede bakplaat verdelen en aandrukken. Jam erover verdelen. Met de rest van de kruimels bedekken (niet meer aandrukken). In voorverwarmde oven op 175 graden in het midden van oven plm. 40 minuten bakken. Plm. 5 minuten laten afkoelen en dan in stukjes snijden. Op de bakplaat laten afkoelen.

Bron

Kochen & Genieszen 12- 2009

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten