Kokosmakronen

  • Internationaal, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-12-2009
  • Kokosmakronen

    Kokosmakronen

    Kokosmakronen

  • Kokosmakronen

    Kokosmakronen

    Kokosmakronen

Heel gemakkelijk te maken kokoskoekjes. Hier hoef je geen apart eiwit te gebruiken maar gebruik je het hele ei. Ze zijn heerlijk! Bij mij een onderdeel van de kerstkoekjes die ik ieder jaar maak. Hoeveelheid voldoende voor plm. 35 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
2 eieren -
125 gram suiker -
50 gram boter -
300 gram gemalen kokos -
mespunt zout -
eventueel 1 eetlepel poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat bekleed met bakpapier

Voorbereiding

Eieren kloppen tot ze lichtgeel zien. Suiker langzaam erdoor kloppen.
Boter smelten en iets laten afkoelen. Boter en gemalen kokos door elkaar roeren en dan door de eimassa roeren.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Met een koffielepel kleine hoopjes van de kokosmassa op de bakplaat zetten. Met je vingers hiervan bergjes vormen. In het midden van de oven plm. 12 minuten bakken. Laten afkoelen en eventueel met poedersuiker bestrooien.

Bron

Für Sie: Kochen und verwöhnen

Serveertip

Lekker bij koffie of thee en samen met andere koekjes met Kerstmis.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Internetkaas avatar
Internetkaas 15-12-2012

Ik neem dit recept graag mee, Groetjes Catharina

susan56 avatar
susan56 11-12-2012

Hallo Petra, ik heb ze gisteren middag gemaakt en ze zijn heerlijk. M`n man is niet zo`n koekjes eter maar deze vind hij wel erg lekker, ze zien er ook leuk uit met die poedersuiker erop, net kleine besneeuwde bergjes. Bedankt voor het recept groetjes Susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten