Kruidensalade met geitenkaas en sherrydressing

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-12-2009
  • Kruidensalade met geitenkaas en sherrydressing

    Kruidensalade met geitenkaas en sherrydressing

    Kruidensalade met geitenkaas en sherrydressing

Een simpel maar verfijnd voorgerechtje

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 g harde geitenkaas (dikke plak)
75 g gemengde verse kruiden zoals: (platte) peterselie, selderijblad, bieslook, kervel of basilicum aangevuld met rucola, veldsla of rode sla
100 g blauwe druiven
1 kleine rode ui, in ringen
voor de dressing:
(zee)zout
3 eetl. olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Sterretjessteker of scherp mesje

Bereidingswijze

Steek sterretjes uit de kaas. Meng de kruiden met de sla. Leg deze als een hoog bergje op de borden. Steek de blauwe druiven, uiringen en kaassterretjes erin. Meng de ingrediënten voor de dressing en sprenkel deze erover.

Bron

Boodschappen 12-2009

Serveertip

Snijd twee plakken geitenkaas in vieren en bestrooi de snijvlakken met maanzaad.

Variatie:
Vervang sherry eens door Prosecco of Champagne.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten