1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Baskische kip met ham en paprika

Baskische kip met ham en paprika

Door: planco

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-12-2009

Ingrediënten 4 personen


4 kippenbouten
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 ui, gesnipperd
1 plak serranoham à 75 g, in kleine blokjes
1 rode paprika, in repen
1 groene paprika, in repen
1 tl pikant paprikapoeder
3 dl gezeefde tomaten
2 dl witte wijn
3 takjes peterselie, fijngehakt


Baskische kip met ham en paprika
Baskische kip met ham en paprika

Dit is een stoofgerecht met heerlijke Spaanse smaken. In plaats van blokjes serranoham kun je ook blokjes chorizo gebruiken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de kippenbouten rondom met zout en peper.
Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kippenbouten rondom aan.
Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
Bak in het bakvet de knoflook en ui 30 seconden.
Voeg de blokjes ham en repen paprika toe en bak alles al omscheppend 2-3 minuten.
Leg de kip weer in de pan.

Bereidingswijze

Voeg het paprikapoeder en de gezeefde tomaten toe.
Schenk de wijn erbij.
Schep alle ingrediënten om.
Leg een deksel op de pan en laat de kip 35-40 minuten zachtjes stoven tot hij gaar is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Strooi er de peterselie over.

Serveertip

Lekker met een ijsbergsalade en rijst

Bron

Vriendin



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top