Zoet pittige pompoensoep
- Nederlands, Soep
- 20-30 min.
Ik heb dit recept gisteren bedacht en wil jullie het niet ontnemen. Het is een heerlijke soep! Door de vitapep paprikas lekker zoet, maar door de spaanse peper lekker pittig. De zure room maakt de soep toch zacht van smaak.
Ingrediënten 4 recipe.people
750 gram Pompoenongeveer 8 vitapep paprikas (mini oranje puntpaprikas)
2 liter kippenboulion
2 kleine uien
1 spaanse peper
zure room (100 gram?)
olijfolie
zout
Benodigdheden
Grote (soep) pan genoeg voor 2-3 liter, staafmixerVoorbereiding
Snijd de pompoen in grove stukken. verwijder hierbij de schil en de pitten.
snij de ui en de spaanse peper (zonder pitjes!)
snij ook de vitapep in stukjes en verwijder de pitjes.
Bereidingswijze
Doe wat olijfolie in de pan en gooi hierin de ui en de pompoen.
We gaan dit niet aanfruiten zoals bij normale pompoensoep. (de vitapep is zoet genoeg)
De kippenboulion gooi je er direct achteraan, samen met de vitapep en de knoflook.
Zachtjes aan de kook brengen.
Wanneer de pompoen zacht is geworden, zet je de staafmixer in de soep en maak je de soep helemaal glad. Op smaak brengen met zout.
nog even een paar minuten laten pruttelen en dan de zure room erdoor. (daarna mag het niet meer koken!)
Serveertip
serveren met zure room en/of basilicum.