spinaziesoufflé met blauwaderkaas

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-12-2009
  • spinaziesoufflé met blauwaderkaas

    Spinaziesoufflé met blauwaderkaas

    Spinaziesoufflé met blauwaderkaas

Spinaziesoufflé is een echt aan te raden voorgerecht, een soufflé die vooral gemaakt is van spinazie. Het is het mooist/handigst als u het in een eenpersoons souffléschaaltje doet.
:W

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 zak verse spinazie (300 g), grof gesneden
- 1 bekertje creme fraîche (125 ml)
- 100 g Danish blue (kaas), grof verkruimeld
- 2 eieren, gesplitst
- 1 el bloem
- 4 eenpersoons souffléschaaltjes, ingevet

(Bevat p.p. 265 kcal, 10 g eiwit, 23 g vet, 3 g koolhydraten, prijs p.p. €1,05)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- oven
- vergiet
- vuur + pan
- kom
- spatel
- 4 eenpersoons souffléschaaltjes

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Laat de spinazie in een bodempje kokend water zonder zout in 3-4 minuten slinken.

Bereidingswijze

1. Doe de spinazie (die u hiervoor heeft geslonken) over in een vergiet en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
2. Verwarm op laag vuur de creme fraîche met de kaas en roer glad. Neem de pan van het vuur en voeg de spinazie, eidooiers, bloem en peper en zout toe.
3. Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Spatel het eiwit door het soufflémengsel. Schep het mengsel in de souffléschaaltjes en bak ze in het midden van de oven in 15 min. gaar.

Bron

Allerhande

Serveertip

De schaaltjes inclusief de spinaziesoufflé en een theelepeltje erbij.
Eet smakelijk! ^O^

Laatste reacties

rucik avatar
rucik 28-12-2011

Vandaag mijn eerste soufle gemaakt en jouw recept gebruikt. Heel erg lekker, dank je. Alleen weet ik niet goed hoe een soulfle er onder de bovenkant moet uitzien. Bij mij was alles heel zach en ik twihfel of het gaar genoeg was. Groeten, Rucik

bananascook avatar
bananascook 13-06-2010

Het komt er precies zoals op het plaatje uit te zien! :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten