1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. [size=6]spinaziesoufflé met blauwaderkaas[/size]

[size=6]spinaziesoufflé met blauwaderkaas[/size]

Door: bananascook

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-12-2009

Ingrediënten 4 personen


- 1 zak verse spinazie (300 g), grof gesneden
- 1 bekertje creme fraîche (125 ml)
- 100 g Danish blue (kaas), grof verkruimeld
- 2 eieren, gesplitst
- 1 el bloem
- 4 eenpersoons souffléschaaltjes, ingevet

(Bevat p.p. 265 kcal, 10 g eiwit, 23 g vet, 3 g koolhydraten, prijs p.p. €1,05)


Verder heb je nodig


- oven
- vergiet
- vuur + pan
- kom
- spatel
- 4 eenpersoons souffléschaaltjes

[color=blue]Spinaziesouffl met blauwaderk[/color]

:)

:)

Spinaziesoufflé is een echt aan te raden voorgerecht, een soufflé die vooral gemaakt is van spinazie. Het is het mooist/handigst als u het in een eenpersoons souffléschaaltje doet.
:W

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Laat de spinazie in een bodempje kokend water zonder zout in 3-4 minuten slinken.

Bereidingswijze

1. Doe de spinazie (die u hiervoor heeft geslonken) over in een vergiet en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
2. Verwarm op laag vuur de creme fraîche met de kaas en roer glad. Neem de pan van het vuur en voeg de spinazie, eidooiers, bloem en peper en zout toe.
3. Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Spatel het eiwit door het soufflémengsel. Schep het mengsel in de souffléschaaltjes en bak ze in het midden van de oven in 15 min. gaar.

Serveertip

De schaaltjes inclusief de spinaziesoufflé en een theelepeltje erbij.
Eet smakelijk!

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bananascook
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top