Courgettetaartje in bladerdeeg

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Courgettetaartje in bladerdeeg

    Courgettetaartje in bladerdeeg

    Courgettetaartje in bladerdeeg

  • Courgettetaartje in bladerdeeg

    Courgettetaartje in bladerdeeg

    Courgettetaartje in bladerdeeg

Dit courgettetaartje in bladerdeeg is erg lekker als je eens zin hebt in een hartige taart die niet zoet is. Lekker als (bijvoorbeeld) hoofdgerecht, bij de koffie/thee of als bijgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooit.
- 2 courgettes, geraspt
- 1 bekertje creme fraîche (125 ml)
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
- 1 teen knoflook, geperst
- 4 el basilicum, fijngesneden
- 100 g Pecorino Romano (kaas), geraspt
- 4 taartvormpjes, doorsnede: ca. 12 cm, ingevet

(Bevat p.p. 615 kcal, 20 g eiwit, 42 g vet, 42 g koolhydraten, prijs p.p. 2,15)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

1. Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden. Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg. Leg het tweede plakje een kwartslag gedraaid op het eerste plakje zodat je een ster krijgt. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg op de bodem. Zet de vormpjes 8 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden.

2. Knijp het vocht uit de geraspte courgette. Meng de crem fraîche met het ei in een kom. Voeg de courgette, de bosui, de knoflook, het basilicum en de geraspte kaas toe en mix door elkaar. Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in 20 min. goedbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.

Bron

Allerhande

Serveertip

Een taartpuntje op een schoteltje.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bananascook avatar
bananascook

Doorsturen

Home Recepten