1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Schotse keuken
  5. Schotse kip met whiskey flambé

Schotse kip met whiskey flambé

  • Schots, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-2009

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets
zout en peper
4 sjalotjes
60 gr. boter
1 borrelglas whiskey
3 eetl. room
1 dl. bouillon


Verder heb je nodig


Metalen sauslepel, voorverwarmde schaal, hapjespan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schaal voorverwarmen (om de kipfilets op te serveren)

Bereidingswijze

Wrijf de kipfilets royaal in met peper en zout. Maak de sjalotjes schoon en snipper ze. Verhit de boter en bak de kipfilets snel aan alle kanten bruin. Voeg de gesnipperde sjalotjes toe en verhit de helft van de whiskey in een metalen sauslepel. Houd, als de alcohol begint te borrelen, de lepel schuin zodat de vlam erin slaat. Giet de brandende whiskey over de kipfilets en laat ze nog 15 min. sudderen. Leg de kipfilets op een voorverwarmde schaal en maak de jus af met de rest van de whiskey, de room en een scheutje bouillon.

Bron

Het complete kookboek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van san8888


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van san8888
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top