appel-advocaattaart
- Internationaal, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 20-12-2009
Het is mooi om deze lekkere taart te versieren met gedroogde appelschijfjes.
Ingrediënten
* 125 g zachte roomboter,* 200 g suiker,
* 1 snufje zout,
* 2 eierenen,
* 125 g bloem,
* 1 theel bakpoeder,
* 75 ml advocaat,
* 500 g kleine zoete appels,geschild,in dunne ringen,
* 4 eetl vers citroensap,
* 4 eetl witte wijn,
* 1 pakje vanille puddingpoeder,
* 400 ml melk,
* 250 ml slagroom,
* 1 zakje slagroomversteviger,
* 1 zakje vanillesuiker,
* 2.5 eetl suiker,
* wat boter voor het invetten,
* paneermeel,
* eventueel gedroogde appelschijfjes voor de versiering.
Benodigdheden
grote kom- zeef - springvorm 24 cm - kookpan - kommetje - eventueel bakpapier - oven.Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Vet de springvorm in en bestrooi deze met paneermeel.
Bereidingswijze
Roer de boter,125 g suiker en het zout romig in een grote kom.
Roer er 1 voor 1 de eieren door.
Meng de bloem met de bakpoeder en schep deze,afwisselend met de advocaat door het botermengsel.
Doe dit beslag in de ingevette springvorm,strijk glad en bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen.
Doe de appelschijfjes samen met het citroensap en de witte wijn in een pan,laat 3-5 minuutjes zachtjes koken,laat ze uitlekken in het vergiet.
Doe de puddingpoeder,75 g suiker en 6 eetl melk in een kommetje en roer glad.
Breng de overige melk aan de kook,schenk er het puddingpoederpapje bij en laat,al roerend,even doorkoken op een laag vuurtje.
Schep er de appelschijfjes door.
Verdeel ze nu over de deegbodem en zet de taart in de koelkast gedurende 1 uur.
Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger,2.5 eetl suiker en het zakje vanillesuiker.
Bestrijk de taart met de room.
Versier de taart eventueel met gedroogde appelschijfjes.
Bron
Helen
Serveertip
Gedroogde appelschijfjes:Verwarm de oven voor op 70 graden C en bekleed de bakplaat met een bakvel of bakpapier.Boor de klokhuizen uit 3 jonagolds en snij ze in plakken van 1 cm dik.
Besprenkel ze met citroensap en bestrijk ze aan beide zijden met honing.Spreid ze uit over de bakplaat en laat ze zeker 6 uur drogen in de voorverwarmde oven,halverwege keren.
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos op een droge plek.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties