1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Aardappel samosa`s

Aardappel samosa`s

  • Indiaas, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-12-2009

Ingrediënten


1 pakje loempiadeeg
2 grote aardappelen
1/2 kop diepvries-doperwten
1 eetlepel korianderzaad
1 1/2 theelepel grofgemalen chilipepers
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels gehakte koriander of munt
plantaardige olie om in te frituren



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Ontdooi het deeg en leg het onder een doek.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Koken in water tot ze net gaar zijn. Afgieten. Erwten koken tot ze net gaar zijn en afgieten.

3. Bak koriander en komijnzaad in een droge pan op matig vuur tot ze zeer aromatisch zijn. Voeg pepers toe en bak ze kort. Tot een fijn poeder malen in een kruidenmolen of vijzel.

4. Meng aardappelen, erwten, kruiden, citroensap, en gehakte koriander.

5. Haal het deeg voorzichtig uit elkaar en snijd het in stroken van 4 cm.

6. Leg 1 theelepel vulling aan de ene kant en vouw het deeg diagonaal dubbel. Nog eens vouwen zodat de onderrand vierkant is, dan nog eens om een schuine kant te maken. Zo doorgaan tot het deeg op is en het een driehoek is geworden met daarin de vulling. Maak de rand nat met water en plak hem vast.

7. Per portie frituren tot de samosas goudbruin zijn (keer ze tweemaal). Op een rooster met keukenpapier leggen om ze te laten uitlekken.

8. Warm serveren met zoete chilisaus, frisse muntchutney, of gewoon tomatenketchup!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwarte_tulp


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwarte_tulp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top