Kip tandoori traditioneel versie 2

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 18-12-2009
  • Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

  • Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

  • Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

  • Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

  • Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

  • Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

  • Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

  • Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

  • Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

  • Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

  • Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

  • Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

  • Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

  • Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

    Kip tandoori traditioneel versie 2

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 hele kip - in stukken gehakt inclusief bot en de huid verwijderd
1 1/4 bekers yoghurt
2 eetlepel vers citroen-of limoensap
1 eetlepel azijn
1 eetlepel plantaardige of olijfolie
1 eetlepel gember, knoflook, groene kille plakken (ca. 1 grote teentje knoflook, 1 groene chili en 1/4 oz gemalen gember samen in een stamper en vijzel of fijngehakt)
3/4 eetlepel garam masala (voeg niet te veel toe)
1 1/2 eetlepels Tandoori masala
1 theelepel rode chili poeder
1 theelepel korianderzaad, gemalen in een vijzel (optioneel)
zout naar smaak (1/5de eetlepel?)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Tandoori oven

Bereidingswijze

Hoewel tandoori ovens duizenden jaren zijn gebruikt om brood te bakken, gebruiken Indiase koks deze pas sinds de Tweede Wereldoorlog voor vlees. In een tandoori oven kun je eigenlijk niet goed vlees bereiden, tenzij je het vlees op een speciale manier voorbereidt. De zeer hoge temperatuur op de bodem van de oven zou branden de buitenkant van alle vlees in ongeveer 20 minuten, terwijl de binnenkant rauw. Hoe doen ze het dan? Het geheim is om het vlees te bereiden op de kooktijd te verminderen door het scoren en het marineren. Why bother? Vanwege de hoge temperatuur krijgt het vlees een smaak die je gewoon niet met een ander proces voor elkaar krijgt.

Stap 1:
Neem een paar babykippen en ontdoe hen van de huid. Ik weet het jammer om de huid te verwijderen, maar dit is noodzakelijk voor het marineren, waardoor het goed mals wordt. Daarnaast zit het meeste vet in de huid.

stap 2:
Snijd de dijen en borsten diep in, zodat de marinade en de warmte van de tandoori oven goed zal doordringen tot op het bot.

stap 3:
Stop ze in een diepvries zak en voeg de sap van 1 citroen toe per kip samen met wat zout toe. Laat dit gedurende 1 uur marineren.

stap 4:
Terwijl het vlees wordt mals wordt door het zuur van de citroenen, kun je de marinade voorbereiden.
Plet hiervoor 1 tot 2 teentjes knoflook, verse gember en 1 a 2 hete groene of rode pepers, zonder zaad, per kip.

stap 5:
Neem hele peperkorrels, korianderzaad, komijnzaad, kardemom peulen, kruidnagel, laurierblad, kaneel en maal deze tot een fijn poeder met behulp van een koffiemolen of vijzel.

stap 6:
Meng alles in een kom en voeg vloeibare ongezoete yoghurt toe.

stap 7:
Nu is je marinade klaar, maar de meeste mensen associëren smaak met kleur en mijn gasten zijn het er allemaal over eens dat het beter smaakt als de schotel rood is. Humor them en voeg gewoon rode kleurstof voor eten toe.

Stap 8:
Meng grondig. U kunt gaan voor een super gladde, gezeefde marinade, of voor een met kleine krokante stukjes (gember, knoflook, kruiden). Uw feestje

stap 9:
Giet de marinade bij de kip in de zak, bij de citroensap. U kunt ook gebruik maken van een nieuwe zal en verse citroensap toevoegen. Laat ze marineren voor 4 tot 6 uur. In de Indiaase kookboeken worden ze veel langer gemarineerd omdat hun vlees verser is en veel, veel taaier. Als u te lang marineert eindigt u met een onsmakelijke prut aan het bot. Gebruik voor dit recept dan ook geen kippenborsten, omdat deze in slechts 30 minuten in deze marinade zullen veranderen in een soort pap. Gebruik dus een hele kip.

stap 10:
Steek de tandoori oven aan wacht totdat deze op temperatuur is. Ik kook op ongeveer 400 ° F (sorry mijn tandoori oven Fahrenheit kwam met een schaal). Haal de kippen uit de zak en rijg ze een voor een aan een seekh (de lange spiesen), zodat zij ongeveer 15 cm boven de vlammen uitkomen. Steek een schone rauwe aardappel onder elke kip, zodat ze er niet kunnen afglijden.

stap 11:
Laat ze bakken in de overdekte tandoori oven gedurende ongeveer 12 minuten of totdat de vleugel en dij punten zwart worden. Maak je geen zorgen over kankerverwekkende effecten, al het onderzoek is het ermee eens dat er zelfs na 15 minuten al geen gevaar meer voor is. Haal ze uit de oven en laat de spiezen 5 minuten uitlekken. Bestrijk met geklaarde boter. Controleer met een mes of het vlees gaar is door in het dikste gedeelte te prikken. Leg ze terug in de tandoori oven gedurende 3 minuten of langer indien het vlees niet genoeg gaar is.

Stap 12:
Neem de vogels uit de oven en leg de spiesjes op een schotel. Verwijder de vogels zorgvuldig van de hete seekhs dien ze op.

Stap 13:
Het vlees heeft een intense gegrilde en kruidige smaak is ongelooflijk sappig van binnen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten