1. Home
  2. Recepten
  3. gekarameliseerd witloof met kappertjes

gekarameliseerd witloof met kappertjes

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2009

Ingrediënten 4 personen


3 el Olijfolie Traditioneel
1 el donkere basterdsuiker
100 ml medium dry sherry of water
2 el kappertjes
1 el verse tijmblaadjes
2 el verse peterselie, fijngehakt
versgemalen peper, zout
2 teentje knoflook, in plakjes
6 stronkjes witloof



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de struikjes witlof in de lengte.
Verwarm de olijfolie in een pan en leg de struikjes er met de snijkant in. Verdeel de plakjes knoflook eromheen. Bak de struikjes 5 min. op een matig hoog vuur met de deksel op de pan tot de snijkant mooi bruin is. Keer de struikjes voorzichtig en strooi de suiker en wat peper en zout naar smaak erover.
Schenk de sherry of 100 ml water op de bodem van de pan en smoor de struikjes witlof in nog 8-10 min. zachtjes gaar. Leg de witlof voorzichtig in een warme ondiepe schaal.
Kook het vocht op hoog vuur iets in en schenk het over de witlofstruikjes. Verdeel er dan de kappertjes, de tijm, de peterselie en de plakjes knoflook over



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top