1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Pompoensoep
  6. Mijn favoriete pompoensoep

Mijn favoriete pompoensoep

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2009

Ingrediënten 2 personen


- 600 ml groentebouillon
- 1 teentje knoflook, gesneden
- 1 ui, grof gesneden
- 1 (biologische) pompoen
- 1 tl citroengras (potje)
- 2 el garam masala
- 1 rood pepertje, in ringetjes
- ca. 200 ml kokosmelk
- verse basilicum


Verder heb je nodig


Staafmixer


Mijn favoriete pompoensoep
Mijn favoriete pompoensoep

Na veel experimenteren met pompoensoep is dit mijn favoriete recept. Beetje oosters door de peper, kokosmelk en garam masala en lekker romig. Ik kan er geen genoeg van krijgen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de pompoen in grove stukken (met schil, deze kan je na het koken eenvoudig verwijderen). Fruit in een pan de gesnipperde ui en gesneden knoflook. Voeg de garam masala en citroengras toe. Na 2 minuten de grove stukken pompoen, laat even meebakken en voeg vervolgens de bouillon toe. Wees voorzichtig met de bouillon, laat 100 ml achter om eventueel later bij te voegen, je hebt snel teveel. Laat het geheel zachtjes koken en doe na 10 minuten de kokosmelk en het gesneden pepertje erbij. Laat het nog circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur, en verwijder de schillen van de pompoen met een mesje. Pureer het geheel met een staafmixer.

Serveertip

Garneer met vers gesneden basilicum in het midden en de soep is klaar om te serveren.

Lekker met stokbrood.

Bron

Eigen recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top