1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. witloftaart

witloftaart

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-12-2009

Ingrediënten 4 personen


5 plakjes roomboter bladerdeeg
olijfolie
kastanjechampignons
6 stronkjes witlof
bosje tijm
paar eetlepels mosterd
oude schapenkaas
4 eieren
4 flinke eetlepels griekse yoghurt
zout en peper
plak van 1 cm zachte geitenkaas
honing of suiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontdooi het bladerdeeg
stoof de champignons zachtjes gaar in scheutje olie
wtlof wassen , snijden met beetje olie in de wok gaar bakken samen met de tijm en de mosterd.

Bereidingswijze

Vet een bakvorm in en maak een bodem van het bladerdeeg. strooi daar eventueel een beetje maisgries overheen. Daarna de champignons en een laag witlof (vis de takjes tijm eruit). klop de eieren los met de yoghurt, zout en peper. Giet dat over de witlof. Maak wat oude kaas krullen. leg de geitenkaas erop en doe er wat honing of suiker over.
Bak in de combinatiemagnetron; 25 minuten op 220 graden/ 270 watt.

Serveertip

Lekker met een salade en rijst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smaaks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smaaks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top