Lemon Country Coffee Cake

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-12-2009
  • Lemon Country Coffee Cake

    Lemon Country Coffee Cake

    Lemon Country Coffee Cake

Heerlijke citroencake voor bij de koffie. Of, zoals Amerikanen doen - bij het ontbijt! Omdat je deze cake de avond van tevoren kunt voorbereiden, is hij snel klaar en heb je binnen een uur verse cake op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
115 gram boter of margarine, op kamertemperatuur
250 ml suiker
2 eieren
350 ml citroenyoghurt
2 tl geraspte citroenschil (iets meer als je het uit een potje gebruikt)
290 gram bloem
1,5 tl bakpoeder
0,25 tl baking soda
0,5 tl zout

Voor de topping:
150 gr bruine suiker
90 gr pecannoten, gehakt
0,5 tl gemalen nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rechthoekig bakblik van ongeveer 22 x 33 cm.

Voorbereiding

Vet de bodem van het bakblik in, en leg er een stuk op maat geknipt bakpapier op.
Klop de boter en suiker met een mixer op lage snelheid tot ze lichtgeel en luchtig zijn. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, klop tussendoor goed. Voeg de yoghurt, citroenrasp, bloem, bakpoeder, zout en baking soda toe. Blijf op lage snelheid kloppen tot het beslag glad is.
Giet het beslag in het blik. Dek af met huishoudfolie en zet minimaal 8 uur in de koelkast.
Je kunt het beslag tot 16 uur bewaren!

Voor de topping: Doe de suiker, pecannoten en nootmuskaat in een hersluitbaar plastic zakje en meng goed door elkaar (schudden!). Bewaar het zakje tot gebruik bij het beslag in de koelkast.

Bereidingswijze

Als je (de volgende dag) de cake gaat bakken:
Neem het beslag en de topping uit de koelkast en laat op het aanrecht op temperatuur komen terwijl je de oven voorverwarmt op 180ºC.
Haal de folie van het beslag en strooi de topping over de cake.
Bak de cake 30 tot 40 minuten tot een prikker er schoon uit komt.
Laat 15 minuten afkoelen en serveer warm.

Als je de cake meteen na het maken van het beslag wilt bakken, kan dat ook. Hij hoeft dan minder lang in de oven: hij is dan in 25 tot 30 minuten gaar.

Bron

Betty Crocker.com

Serveertip

s Zomers ook heerlijk met plakjes cantaloupe meloen erbij!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anita451 avatar
anita451 10-04-2011

neem ik mee, heerlijk! groetjes van anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten