Amandelkoekjes of Bethmännchen ( kerstkoekjes )

  • Duits, Banket
  • 10-20 min.
  • Amandelkoekjes of Bethmännchen ( kerstkoekjes )

    Amandelkoekjes of Bethmännchen ( kerstkoekjes )

    Amandelkoekjes of Bethmännchen ( kerstkoekjes )

Erg lekkere amandelkoekjes gemaakt van amandelspijs. De hoeveelheid is voor ongeveer 35 koekjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 35 personen
75 gram blanke amandelen -
250 gram amandelspijs -
1 middelgroot ei -
60 gram poedersuiker -
30 gram bloem -
beetje melk -
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine of mixer -
bakpapier voor de bakplaat -
klein kwastje

Voorbereiding

Amandelen halveren.
Eigeel en eiwit van elkaar scheiden.
Poedersuiker en bloem door elkaar roeren en zeven.
Amandelspijs, eiwit, poedersuiker en bloem door elkaar mixen.
Hiervan met vochtige handen ongeveer 35 balletjes vormen en op de met bakpapier beklede bakplaat leggen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 150 graden.
Eigeel loskloppen en vermengen met wat melk.
Amandelballetjes hiermee bestrijken. Aan elk balletje op de zijkant 3 halve amandelen drukken.
Plm. 18 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven tot de koekjes mooi goudbruin zijn.

Bron

Kochen & Genieszen Extra 2009

Serveertip

Leuk met Kerstmis samen met andere kerstkoekjes (zie mijn pagina )

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten