Amandelkoekjes of Bethmännchen ( kerstkoekjes )
- Duits, Banket
- 10-20 min.
Erg lekkere amandelkoekjes gemaakt van amandelspijs. De hoeveelheid is voor ongeveer 35 koekjes.
Ingrediënten 35 personen
75 gram blanke amandelen -250 gram amandelspijs -
1 middelgroot ei -
60 gram poedersuiker -
30 gram bloem -
beetje melk -
Benodigdheden
keukenmachine of mixer -bakpapier voor de bakplaat -
klein kwastje
Voorbereiding
Amandelen halveren.
Eigeel en eiwit van elkaar scheiden.
Poedersuiker en bloem door elkaar roeren en zeven.
Amandelspijs, eiwit, poedersuiker en bloem door elkaar mixen.
Hiervan met vochtige handen ongeveer 35 balletjes vormen en op de met bakpapier beklede bakplaat leggen.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 150 graden.
Eigeel loskloppen en vermengen met wat melk.
Amandelballetjes hiermee bestrijken. Aan elk balletje op de zijkant 3 halve amandelen drukken.
Plm. 18 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven tot de koekjes mooi goudbruin zijn.
Bron
Kochen & Genieszen Extra 2009
Serveertip
Leuk met Kerstmis samen met andere kerstkoekjes (zie mijn pagina )