Toscaanse appeltaart met amandelen

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-2009
  • Toscaanse appeltaart met amandelen

    Toscaanse appeltaart met amandelen

    Toscaanse appeltaart met amandelen

  • Toscaanse appeltaart met amandelen

    Toscaanse appeltaart met amandelen

    Toscaanse appeltaart met amandelen

Een verrukkelijke taart met een hele knapperige bovenlaag. Eerst wordt de bodem gebakken. Daarna gaat de appelvulling en de bovenlaag erop en gaat de taart nog even in de oven. Is gemakkelijk recept en echt een aanrader.
Ik heb de taart jaren geleden voor het eerst gemaakt en afgelopen zondag weer. En weer een succes, want er werd direct naar het recept gevraagd. Als je een springvorm van 26 cm gebruikt moet je de dubbele hoeveelheid gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Deeg:
1 ei -
60 gram suiker -
1 zakje vanillesuiker -
mespunt zout -
50 gram gesmoltenboter
75 gram zelfrijzend bakmeel of bloem met wat bakpoeder.
Appelvulling
2 appels (liefst Elstar) -
2 zakjes vanillesuiker -
1 theelepel kaneel.
Bovenlaag
25 gram boter -
40 gram suiker -
2 eetlepels slagroom of melk -
1/2 eetlepel bloem -
100 gram amandelschaafsel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 20 cm -
kleine pan -
mixer

Bereidingswijze

Vet de springvorm in en bestuif deze met bloem.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Deeg
Klop het ei schuimig met de suiker, vanillesuiker en zout.
Roer de gesmolten boter erdoor. Zeef het bakmeel en roer dit er ook door.
Doe het deeg in de ingevette vorm en bak dit 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de bodem na 20 minuten uit de oven.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij deze in dunne plakjes.
Verdeel de appelplakjes over de warme taart en bestrooi deze met kaneel en vanillesuiker.

Bovenlaag
Breng de boter, suiker, slagroom of melk in een kleine pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer er dan bloem en amandelen door.
Verdeel de amandelmassa hierover. Zet de taart nog 20 minuten in de oven tot deze goudbruin is.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 02-02-2016

Afgelopen weekend weer gemaakt met veel succes en er gelijk weer een foto bij geplaatst.

peetjacq avatar
peetjacq 10-03-2013

Hoi, ik heb dit recept vorige week gemaakt. Niets dan complimenten ontvangen en de gasten bleven om extra stukjes vragen, Groot succes ! Dankjewel voor het recept, echt super ! Groetjes, Jacq

adeline43 avatar
adeline43 14-01-2013

Hoi Petra, ik zag hem op facebook voorbij komen.Ik weet niet wanneer ik hem ga maken, maar laat het je weten. Hij ziet er heerlijk uit!!! Groetjes, Adeline

ArualB avatar
ArualB 11-01-2013

Zag hem net voorbijkomen bij de reacties. Lijkt me heerlijk, meegenomen. Dank je wel. Groet, Laura

CeAn4 avatar
CeAn4 11-01-2013

Deze taart is heerlijk! Hij lijkt op bijensteek, dat is de cake met de amandellaag erboven op. Die wordt op de bakplaat gebakken. Ik ben blij met dit recept: deze kan in een springvorm (heb je een echte taart) en met het laagje appels ertussen is het echt bijzonder lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten