1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Zuurkool
  6. Romige Zuurkool met zalmfilet en spekjes

Romige Zuurkool met zalmfilet en spekjes

Door: pwiggers

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-12-2009

Ingrediënten 2 personen


2 zalmfilets van plm. 125 gram -
100 gram mager rookspek -
1 eetlepel zonnebloemolie
voor de zuurkool:
300 gram zuurkool (liefst uit het vat) -
1 ui -
1 teentje knoflook -
1 appel (liefst goudreinet) -
4 geplette jeneverbessen -
1 laurierblad -
1/2 eetlepel boter -
100 ml slagroom of room culinair -
versgemalen peper -
2 theelepels suiker


zalmspekzuurkool

Roomzuurkool met zalm en spekreepjes

Roomzuurkool met zalm en spekreepjes

We hebben gesmuld van dit gerecht. De zachte smaak van de zuurkool (niet zuur dus!) met de gebakken zalm en de spekjes. Een TOPPER!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Schil de appel, verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Zuurkool
Verhit de boter in een pan. Bak hierin de ui en de knoflook zacht en glazig. Doe de appel erbij en bak deze even mee. Dan de zuurkool, suiker, jeneverbessen, laurierblad en zwarte peper toevoegen. Alles goed doorroeren. Slagroom of room culinair erbij en alles aan de kook brengen. plm. 15 - 20 minuten laten koken. Olie verhitten en hierin het spek knapperig en bruin bakken. Uit de pan halen. In het overgebleven vet de zalmfilets snel aan beide zijden bruin bakken (zalm moet rosé blijven!). Kruiden met zout en peper.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.

Bron

Essen und Trinken für jeden Tag nr. 12-2009



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top