Assortiment kersthapjes
- Goedkoop en snel, Borrelhapje
- 20-30 min.
kleine croques, worstjes in bladerdeeg, pruimen mets spek, druiven en kaashapjes. Makkelijk, snel, lekker
Ingrediënten 12 recipe.people
voor 32 mini-croques:- 1/2 casinobrood
- enkele plakken ham
- plakjes jonge kaas
voor 32 worstjes in bladerdeeg:
- 1 rol bladerdeeg
- 8 lange weense worstjes
- cayennepeper
- 1 ei
Voor 32 pruimen met spek
- 32 pruneaux (gedroogde pruimen
- 16 sneetjes gerookt spek
voor 32 hapjes kaas met druif
- 350 g jonge kaas, in 32 blokjes
- 16 rode druiven
- 16 witte druiven
boter
Benodigdheden
cocktailprikkersBereidingswijze
1) maak 8 croque-monsieurs (tostis) met telkens 2 sneetjes casino brood waarvan de korst is verwijderd, waartussen een plak kaas, ham en nogmaals kaas wordt gedaan. Snijd iedere croque in vier stukken. Bak de vierkantjes voorzichtig in boter, laat uitlekken op keukenpapier. Warm ze op in de oven voor het serveren.
2) maak kleine worstebroodjes: doe een snuf cayennepeper op ieder worstje en rol in een reep bladerdeeg, maak de zijkanten goed dicht met wat water en bestrijk met eigeel. Snijd ieder paketje in 4 stukjes en bak 15 minuutjes in een hete oven (220 graden).
3) pruimen en spek: haal de pit uit iedere pruneaux en wikkel hem in een half plakje spek. Zet vast met een cocktailprikker en bak rondom bruin in een pan met anti aanbaklaag. Houdt ze warm in de oven.
4) maak prikkertjes met blokjes kaas en druiven
Bron
ELLE aan tafel
Serveertip
serveer alles op een grote schaal, samen met een wijntje.