Bananen tartes tatin
- Nederlands, Voorgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
50 gr. boter in blokjes + boter voor invetten van de vormpjes4 plakken diepvries bladerdeeg
100 gr. suiker
poedersuiker
4 stevige bananen gesneden in rondjes van ca. 3 cm. hoog
4 rond geknipte vellen vetvrij papier ter grootte van de vormpjes.
Benodigdheden
4 ronde bakvormpjes van ca. 8-10 cm. doorsnedeBereidingswijze
Bekleed de bodem van de ronde bakvormpjes met de vetvrije rondjes bakpapier en smeer deze in met boter.
Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van ca. 1 1/2 mm. ter grootte van de vormpjes.
Verhit de suiker met 2 el. water in een pan met dikke bodem en laat zachtjes koken totdat het een goudgele caramel is geworden. Neem de pan van het vuur en roer de caramel met de boterblokjes tot een glad geheel.
Giet nu een dun laagje caramel op de bodem van ieder vormpje.
Schik de bananen rondjes rechtop in deze caramel, 1 in het midden en de rest eromheen, zodanig dat het op een bloem lijkt. Dek af met de deegrondjes en laat op een koele plaats ca. 20 min. rusten.
De oven voorverwarmen op 220*C. De vormpjes bestuiven met poedersuiker en in 15-20 min. goudbruin afbakken.
Neem de taartjes uit de oven en laat 1 min. afkoelen.
Nu voorzichtig omkeren op de borden en het vetvrij papier verwijderen.
Serveertip
Serveer met rum-rozijnen ijs en slagroom.
Bevat p.p.
560 kcal
4 gr. eiwit
33 gr. vet
61 khd.