Eggnog-traditioneel

  • Canadees,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2009
  • Eggnog-traditioneel

    Eggnog-traditioneel

    Eggnog-traditioneel

  • Eggnog-traditioneel

    Eggnog-traditioneel

    Eggnog-traditioneel

  • Eggnog-traditioneel

    Eggnog-traditioneel

    Eggnog-traditioneel

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen

  • 12 Eieren
  • 375 gr. Suiker
  • ½ Tl. Zout

  • 2 Lt. Melk (1 lt apart zetten)
  • 2 Tl. Vanille extract (echte)
  • 1 Tl. Nootmuscaat
  • 250 Ml. Rum (optie)

  • 500 Ml. Slagroom
  • Snufje Nootmuscaat (voor verzieren)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 276,77 kcal
Koolhydraten 24,41 g
Eiwitten 7,70 g
Vetten 13,20 g
Benodigdheden
Staafmixer, schalen

Voorbereiding

In een sauspan de eerste 3 ingredienten goed mengen met een staafmixer.

Langzamerhand de melk (1 lt.) erbij voegen en op lage temperatuur
tot 80 graden verwarmen (ongeveer 20 minuten).
Alles overgieten in een grote schaal en de rest van de melk (1 lt.), de vanilla en nootmuscaat toevoegen.
Schaal buiten in de sneeuw afkoelen of binnen op ijswater en regelmatig roeren.
Bedekken en verder voor 3 uren in de koelkast afkoelen. Soms moet je het even weer mixen als de massa niet goed gemengd blijft.

Bereidingswijze

Net voor het serveren; klop de slagroom stijf en mix het in de eggnog.

Je kan het in glazen kopjes serveren met wat extra slagroom en
sprinkle er wat nootmuscaat boven up.

Bron

Pat Waymire en aangepast door Dirk S.

Serveertip

Voor chocolade liefhebbers bezoek: eggnog-chocolade. Voor koffie liefhebbers bezoek: eggnog-mocka

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 24-12-2009

Lekker Dirk neem ik mee! Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten