Reibekuchen (Duitse aardappelpannenkoekjes)

  • Duits, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2009
  • Reibekuchen (Duitse aardappelpannenkoekjes)

    Reibekuchen (Duitse aardappelpannenkoekjes)

    Reibekuchen (Duitse aardappelpannenkoekjes)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg aardappelen
2 uien, fijngehakt
2 eieren
zout, peper
zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 196,02 kcal
Koolhydraten 33,91 g
Eiwitten 5,79 g
Vetten 3,21 g
Benodigdheden
keukenmachine of rasp, schone keukendoek

Bereidingswijze

Schil en rasp de aardappelen fijn. Doe de aardappelrasp in een schone keukendoek en knijp goed al het vocht eruit. Meng aardappel met fijngehakte uien en de eieren. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Verhit zonnebloemolie in een grote koekenpan of hapjespan. Maak met 2 lepels kleine pannekoekjes van het mengsel en bak ze in de olie. Druk ze met de bolle kant van een lepel of een spatel direct platter zodra ze de olie in gaan. Het is de bedoeling dat er zodanig veel olie in de pan is, dat de koekjes kunnen drijven. Als de randjes goudbruin kleuren, de koekjes omdraaien en nog even doorbakken. Laten uitlekken op keukenpapier.

Bron

Recept van Duits familielid

Serveertip

In Duitsland eten ze dit graag met appelmoes of stroop, maar ze zijn ook lekker met zalm bij een brunch of bij de avondmaaltijd. Je kunt er natuurlijk zelf ook allerlei variaties voor bedenken, bijvoorbeeld met knoflook, kruiden, hamreepjes enz.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ernaleunissen avatar
ernaleunissen 14-01-2010

Doe je er geen bloem bij? In mijn recept doe je er bloem bij tot het aardappelmengsel met de eieren luchtig gebonden zijn (Oostenrijks recept). Dan bak je ze krokant in olie. Wij eten ze na een maaltijdsoep bijv erwten- of bonensoep met appelstroop en/of curryketchup. Lekker....

scandinavel avatar
scandinavel 20-12-2009

Dit is weer eens wat anders. Bedankt!

yolanda58 avatar
yolanda58 20-12-2009

Hoi Hoi Mijn oma maakte ze vroeger ook altijd je kan ze ook kant en klaar kopen bij de makro maar nu ga ik het zelf ook proberen bedankt voor het recept en hele fijne feestdagen

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 14-12-2009

Hoi. Wil ik wel eens proberen.. Bedankt voor het recept,Lut.

canadutch avatar
canadutch 13-12-2009

Heb dit even meegenomen, ziet er lekker uit. Bedankt!...Dirk

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten