1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Reibekuchen (Duitse aardappelpannenkoekjes)

Reibekuchen (Duitse aardappelpannenkoekjes)

Door: nmbvv

Reibekuchen
Reibekuchen
  • Duits, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2009
Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 6 personen


1 kg aardappelen
2 uien, fijngehakt
2 eieren
zout, peper
zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Keukenmachine of rasp, schone keukendoek


Bereidingswijze

Schil en rasp de aardappelen fijn. Doe de aardappelrasp in een schone keukendoek en knijp goed al het vocht eruit. Meng aardappel met fijngehakte uien en de eieren. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Verhit zonnebloemolie in een grote koekenpan of hapjespan. Maak met 2 lepels kleine pannekoekjes van het mengsel en bak ze in de olie. Druk ze met de bolle kant van een lepel of een spatel direct platter zodra ze de olie in gaan. Het is de bedoeling dat er zodanig veel olie in de pan is, dat de koekjes kunnen drijven. Als de randjes goudbruin kleuren, de koekjes omdraaien en nog even doorbakken. Laten uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

In Duitsland eten ze dit graag met appelmoes of stroop, maar ze zijn ook lekker met zalm bij een brunch of bij de avondmaaltijd. Je kunt er natuurlijk zelf ook allerlei variaties voor bedenken, bijvoorbeeld met knoflook, kruiden, hamreepjes enz.

Bron

Recept van Duits familielid



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top