1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaans gevulde kalkoenrollade

Italiaans gevulde kalkoenrollade

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-12-2009

Ingrediënten 4 personen


1 kleine kalkoen
80 gr pancetta in dunne reepjes
2 tl bloem
2 dl Marsala
4 dl kippenbouillon
1 ei
citroenrasp( 1 citroen)
2 el fijngehakte verse peterselie
1 foccacia-broodjes, verkruimeld
4 gekruide saucijsjes zonder vel
1 el olijfolie
1 tl venkelzaad
1 geperst teentje knoflook
1 fijngehakte venkel
2 uien in partjes gesneden
1 fijngehakte ui


Verder heb je nodig


Braadslee
keukentouw
prikkers
aluminiumfolie


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie op een laag vuur en bak de gehakte ui, venkel, knoflook en venkelzaadjes gedurende 10 min. Neem van het vuur en doe het in een grote kom en laat afkoelen. Voeg het vlees van de worstjes, de broodkruimels, peterselie, citroenschil en ei aan het uimengsel toe. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door.
Leg de kalkoen op het vel op het werkblad. Kneed de vulling tot een rol en leg het midden van het vlees. Vouw het vlees goed om de vulling zodat deze niet meer zichtbaar is. Steek vast met prikkers. Keer de rollade en leg hierop de plakjes pancetta. Bind de rollade op met keukentouw.
Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de partjes ui in een grote braadslee en leg de kalkoenrollade hier op. Dek af met aluminiumfolie en rooster 90 min. in de oven, bedruip het vlees regelmatig. Zet de oven daarna op 200°C , verwijder de folie en gaar 30 min. langer totdat het vlees mooi goudbruin is en gaar.
Neem de rollade uit de braadslee, wikkel stevig in aluminiumfolie en laat min 10 min rusten. Schenk op 1 et na het baadvocht in en kom en zet terzijde. Zet de braadslee op een lage warmtebron en voeg de bloem toe. Verwarm, al roerend, 30 seconden en voeg de Marsala en kippenbouillon toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat inkoken tot een dikke saus. Voeg het resterend braadvocht toe, proef en breng indien nodig op smaak. Schenk de saus door een zeef in de sauskom.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top