Zalmforelfilet en prei uit de oven

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2009
  • Zalmforelfilet en prei uit de oven

    Zalmforelfilet en prei uit de oven

    Zalmforelfilet en prei uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g zalmforelfilets (of zalm-
of witvisfilets)
zout
1 eetl. (Dijon)mosterd
750 g aardappels (afkokers)
500 g prei
2 glazen droge witte wijn
zout en versgemalen peper
2 eetl. fijngehakte dille
of peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190°C. Controleer of er graten in de visfilets zijn achtergebleven. Bestrooi de filets met een beetje zout en smeer ze dun met mosterd in. Snijd de geschilde aardappels in blokjes. Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringen.

Bereidingswijze

Bedek de bodem van een langwerpige vuurvaste ovenschaal met de helft van de preiringen. Leg de visfilets erbovenop. Dek toe met de overgebleven prei. Giet de witte wijn in de schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Kook de aardappels in ongeveer 15-20 minuten gaar. Plaats, terwijl de aardappels koken, de vis in de oven en laat in ongeveer 20 minuten gaar worden. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets. Giet het vocht uit de schaal in een kom. Gebruik een stamper om de afgegoten gare aardappels tot puree te stampen. Roer zoveel visvocht bij de puree dat er een smeuïge puree ontstaat. Breng de puree op smaak met zout en peper. Bestrooi de visschotel met dille of peterselie.

Serveertip

Tip:
Vervang de mosterd door circa 10 zoute ansjovisjes uit blik. Laat het met zout bestrooien van de visfilets achterwege.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten