1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Köttbullar

Köttbullar

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-12-2009

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel boter
1 fijngehakte ui.
3 eetlepels Japans broodkruim of paneermeel.
500 g runder gehakt.
1 ei.
2 dl room
scheutje sherry
bruine fond
250 g lingonberries (vossenbes/
125 g suiker
enkele druppels citroensap
een kopje melk



Kttbullar
Kttbullar
De rode bosbes of vossenbes
De rode bosbes of vossenbes

Köttbullar (letterlijk: vleesballen) zijn typisch Zweedse gehaktballetjes. Traditioneel werden ze opgediend bij het kerstbuffet. Tegenwoordig worden ze vooral gegeten bij spaghetti of macaroni. Verder zijn ze in Zweden verkrijgbaar aan elke snackkar, vaak in combinatie met aardappelpuree en brunsås.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Lingonberries zijn ook gekend onder de naam vossenbes. Je vindt ze enkel diepgevroren en het is ook zo dat ze er in Zweden mee werken.
Ze eten ze werkelijk bij alles.

Week de lingonberries diepgevroren met de suiker en het citroensap.

Bereidingswijze

Stoof in een beetje boter de ui aan totdat die gaar is maar niet gekleurd.
Week in een aparte kom het broodkruim met de melk.
Voeg gehakt en het ei toe. Meng alles goed door elkaar en rol er balletjes van.

Bak de balletjes aan in boter en kleur ze mooi rondom rond. Blus ze af met de room, de sherry en de bruine fond. Laat ze zo op een zacht vuurtje verder garen.
Haal ze uit en kook de saus in tot de gewenste dikte en kruid de saus af.

Serveertip

Serveer er aardappelpuree of pasta bij.

Bron

Http://platprefere.canvas.be/reeks-2/recepten-reeks-2/recept-kotbullar/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van onceinalifetime


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van onceinalifetime
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top