1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Spoom
  6. Peren spoom

Peren spoom

Door: marjaerich

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-12-2009

Ingrediënten 4 personen


3 rijpe peren, geschild en in stukjes
1/2 citroen, uitgeperst
500 ml appelsap
evt 1-2 eetl. wodka [of tequila]
1 fles champagne, of prosecco
3 takjes munt


Verder heb je nodig


Blender of keukenmachine
steelpan
staaf/mixer
cocktailglazen
Diepvriesbak

Peren spoom
Peren spoom

Koude maar opwarmend verrassend opkikkertje op een warme avond

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de stukjes peer met het citroenap, appelsap en eventueel de wodka en twee blaadjesmunt 15 min. op een laag vuur. Laat het volledig afkoelen. Pureer het mengsel in de blender. Schep het in een diepvries doos, en zet die in de diepvries. Pureer de half bevroren perensorbet na 2 uur met een staafmixer om te voorkomen dat er grove ijskristallen ontstaan. Laat de perensorbet nog twee uur staan.

Bereidingswijze

Laat de perensorbet 5 -10 minuten iets zachter worden. schep in elk glas een bolletje sorbet. schenk de champagne er op en ganeer het met een muntblad.

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top