1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Lamsbout
  6. Lamsbout

Lamsbout

Door: antpe

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-12-2009

Ingrediënten 6 personen


1 kg. lamsbout met been
zout, witte peper
takjes rozemarijn
tijm
knoflook
boter
1 glas rode wijn
room of crème fraiche


Verder heb je nodig


Römertopf

Lamsbout
Lamsbout

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de römertopf 10 min. onder water, laat hem daarna uitlekken. Snijd ondertussen de bovenkant van het vlees op een paar plekken iets in en stop daar wat knoflook, rozemarijn of tijm in. Om de natuurlijke smaak van lamsvlees zo goed mogelijk tot zn recht te laten komen, kunt u de bout het best mild kruiden. De bout zouten en peperen en in de römertopf leggen met hier en daar een klontje boter er boven op. Deksel erop leggen en de gevulde römertopf in de koude oven zetten.

Bereidingswijze

Oven instellen op 220*C.
Na 3 kwartier een glas iets verwarmde rode wijn over de lamsbout schenken.
Oven kan nu terug naar 180*C. Nog 1 uur in de oven laten staan, waarvan de laatste 10 min. zonder deksel. Maak de saus af door er wat room of crème fraiche door te roeren.
Het vlees terug doen en een paar min. in de uitgezette oven laten rusten voordat u er plakken van snijdt.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top