1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zelfgemaakte boerenpatè

Zelfgemaakte boerenpatè

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-12-2009

Ingrediënten


400 gr. gekruid varkensgehakt
200 gr. verse lever (kip of varkens)
100 gr. champignons
1 rode paprika
150 gr. gekookte ham
1 kleine prei
teentje knoflook
3 eieren
2 el. bloem
boter
zout, witte peper
1 el. majoraan
gehakte peterselie
1 pakje bladerdeeg


Verder heb je nodig


Römertopf


Zelfgemaakte boerenpatè
Zelfgemaakte boerenpatè
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Römertopf 10 min. onder water zetten en uit laten uitlekken.
Bekleden met bladerdeeg, zodanig dat u later het deeg over de vulling kunt leggen.
Stoof de kleine stukjes lever zachtjes gaar in wat boter.
Paprika van zaadlijsten ontdoen en in stukjes snijden, de prei in ringen snijden, champignons in plakjes en de ham in reepjes. De lever fijn hakken.

Bereidingswijze

Meng in een grote kom het varkensgehakt met de lever, de champignons, prei, uitgeperste knoflook, ham en paprika. Doe er wat zout, peper, majoraan en gehakte peterselie bij. Op het laatst nog 2 eieren en bloem toevoegen. Goed mengen en de beklede Römertopf vullen. De massa aandrukken en de deegranden over de vulling slaan.
Laat in het midden een stukje onbedekt, zodat de patè kan ademen. Dooier en eiwit van het 3e ei scheiden, klop de dooier los en bestrijk hiermee de bovenkant van de patè. Deksel op de römertopf doen en deze in de koude oven zetten. Instellen op 220*C. Na 1 uur terug naar 180*C. en de patè nog een half uur zonder deksel in de oven laten staan.
Neem de römertopf uit de oven en laat hem afkoelen. Pas als de patè echt koud is, in de koelkast zetten.

Serveertip

De patè moet minstens 24 uur voor consumptie gemaakt worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top