Quiche met witlof, gorgonzola en prei
- Nederlands, Ovenschotel
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
4 struikjes witlof2 dunne preitjes
4 eieren
1/4 l slagroom
100 g gorgonzola
versgemalen peper
20 g boter
ca. 250 g croissantdeeg of 5 plakjes bladerdeeg
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 455,19 kcal |
Koolhydraten | 33,48 g |
Eiwitten | 21,10 g |
Vetten | 53,13 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het schoongemaakte lof in dunne ringen. Doe hetzelfde met de prei. Klop de eieren door de slagroom. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en schep die door het ei-roommengsel. Roer er ten slotte een beetje versgemalen peper door. Smeer een ronde vorm met een diameter van 22-24 cm dun in met boter.
Bereidingswijze
Bekleed de bodem en de van de vorm met croissantdeeg en druk de naden goed tegen elkaar aan. Bak de lof- en preiringen in een beetje boter enkele minuten in een koekenpan op een matige hittebron. Verdeel lof en prei over de deegbodem. Giet het ei-roommengsel erover heen. Bak de quiche in circa 45 minuten gaar en goudbruin.