
4 struikjes witlof
2 dunne preitjes
4 eieren
1/4 l slagroom
100 g gorgonzola
versgemalen peper
20 g boter
ca. 250 g croissantdeeg of 5 plakjes bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het schoongemaakte lof in dunne ringen. Doe hetzelfde met de prei. Klop de eieren door de slagroom. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en schep die door het ei-roommengsel. Roer er ten slotte een beetje versgemalen peper door. Smeer een ronde vorm met een diameter van 22-24 cm dun in met boter.
Bekleed de bodem en de van de vorm met croissantdeeg en druk de naden goed tegen elkaar aan. Bak de lof- en preiringen in een beetje boter enkele minuten in een koekenpan op een matige hittebron. Verdeel lof en prei over de deegbodem. Giet het ei-roommengsel erover heen. Bak de quiche in circa 45 minuten gaar en goudbruin.
biancalievers 04-06-2017
Ik heb vandaag deze taart gemaakt, heerlijk mijn complimenten.
stiny26 17-10-2011
Hoi Dirk. Neem je witloftaart mee. Lijkt me erg lekker. Bedankt groetjes Micky
susan56 28-08-2011
Hallo Dirk, gisteren heb ik je witloftaart gemaakt en hij was heerlijk,een lekker recept, ik had er nog wat hamblokjes doorgedaan, volgende keer doe ik er iets meer gorgonzola in. groetjes Susan
magdas 06-01-2010
Hoi Dirk,
Lijkt me erg lekker en ik ga het maken zonder het deeg in een springvorm, want na de feestdagen ga ik maar weer een poosje Montignaccen.
Groetjes, Magda
professoroud 11-12-2009
Hallo Dirk, Dit lijkt me lekker; wordt wel het nieuwe jaar dat ik het ga proberen denk ik; er staat nog zoveel lekkers te wachten. Je hoort nog. Groetjes, Jos