Heerlijke horeca maaltijd salade

  • Nederlands, Salade
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-12-2009
  • Heerlijke horeca maaltijd salade

    Heerlijke horeca maaltijd salade

    Heerlijke horeca maaltijd salade

Dit is een heerlijke maaltijd salade die mijn vader altijd maakte op een zomaar een zondag als wij kwamen eten of met kerst of oudjaars avond.En deze traditie heb ik over genomen van mijn vader.Mijn vader heeft in het verleden een poos in de horeca gewerkt en daar werd hij veel gevraagt met de feestdagen.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 Kilo Kruimige Aardappelen.
1 Bak Ambachtelijke Vleessalade.
1 Blik Ham.
2 potten Augurken.
4 a 5 Dikke Uien.
1 Krop Ijsberg sla.
5 Hard Gekookte Eieren.
1 pot halvanaise of mayonaise.
1 Spuitfles curry saus.
1 a 2 handen vol verse of gedroogde petersellie.
3 a 4 eetlepels mosterd.
Kruiden zoals : zout , peper , kruidnagel poeder , kerrie poeder , paprika poeder , en cayenne pepper (pas hier mee op)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keuken snij machine.
1 Grote Soeppan of Grote kom
1 Grote Platte Schaal.

Voorbereiding

Kook De aardappelen en het vlees goed gaar. En de Eieren hard.

Bereidingswijze

Als de aardappelen goed gaar zijn doe ze in een grote soeppan of grote kom.
en stamp ze fijn met een stamppot stamper.
Snij het vlees in kleine stukjes , 1 pot augurken , de geschilde uien fijn in de keuken machine.Gooi dit alles bij de gestampte aardappelen en snij de ham in hele kleine blokjes. gooi dit bij de andere ingredienten in de pan en roer en stamp dit er ook goed door heen samen met de bak kant en klare bak vlees salade.meng alles heel goed door elkaar doe de mosterd en de kruiden erbij.en doe er de mayoniase er bij. mengen dit nog maals goed door elkaar als alles goed door elkaar zit en de smaak is goed zet de pan of kom een nacht in de koelkast zodat allen kruiden er goed kunnen door trekken.haal de kom de volgende dag uit de koelkast en maak de salade op een grote platte schaal.
en strijk hem mooi glad.doe er een laag mayonaise op en verdeel dit over de salade.
bestrooi daarna de salade met paprikapoeder en gedroogde peterselie.
halveer de eieren en zet deze boven op de salade.
garneer rond de salade wat verse rauwkost en fruit uit blik. de garnering is naar eigen fantasie.

Bron

van mijn vader

Serveertip

eet smakkelijk

Laatste reacties

GEAsoft avatar
GEAsoft 23-12-2009

Als U denkt dit is mij teveel werk of geen tijd. mail mij aalderin@xs4all.nl

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten