Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. SALADE MET ROERGEBAKKEN VARKENSVLEESREEPJES, NOTEN EN VRUCHT

SALADE MET ROERGEBAKKEN VARKENSVLEESREEPJES, NOTEN EN VRUCHT

Door: planco

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-2009

Ingrediënten 4 personen


300 g. ongekruide varkensvleesreepjes
1 theelepel djahé / gemberpoeder
1 mespuntje knoflookpoeder
1 mespuntje ketoembar / korianderpoeder
peper en zout
2 eetlepels zonnebloemolie
1/1 blik perziken in partjes gesneden
1 eetlepel honing
1 eetlepel sojasaus
75 g. gemengde noten
3 in ringetjes gesneden lente-uien
1 zakje ijsbergsla
100 g. verse taugé
4 eetlepels honing-mosterddressing
verse korianderblaadjes



Ontdek meer:

Voorbereiding

Kruid het vlees met knoflookpoeder, gemberpoeder, korianderpoeder, peper en zout. Besprenkel het daarna met zonnebloemolie en laat het geheel 5 minuten marineren.

Bak de varkensvleesreepjes de pan goudbruin en krokant. Haal ze daarna uit de pan en bak in het braadvet de lente-uiringetjes licht aan en voeg daarna de uitgelekte perzikpartjes, honing en sojasaus toe en laat het geheel even doorkoken. Voeg vervolgens het vlees toe en laat alles goed doorwarmen. Voeg als laatste de noten toe en houd het geheel warm tot gebruik.

Bereidingswijze

Maak vervolgens de ijsbergsla en taugé aan met de honing-mosterddressing en verdeel deze over de borden. Verdeel hierover het mengsel van varkensvleesreepjes en perzik met de saus. Garneer het gerecht met korianderblaadjes.

Serveertip

Lekker met rijst of bami



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top