1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Peperkoek Bavarois

Peperkoek Bavarois

Door: Merss

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-12-2009

Ingrediënten 10 personen


1 peperkoek
1 liter melk
125 gr witte suiker
12 blaadjes gelatine
500 ml slagroom


Verder heb je nodig


Mixer, spatel, beslagkom, pan, weegschaal, koelkast


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de peperkoek in finger dikte plakken en dan in kleine stukken. Breng de melk voorzichtig aan de kook (let op over koken). Haal de pan van het fornuis en roer de suiker erdoor totdat het opgelost is. Zet de pan op een lage stand terug op het fornuis en roer de stukjes peperkoek erdoor totdat alles is opgelost. Laat het mengsel afkoelen, vul de gootsteen met koud water en zet de pan in een laag water. De pan koelt zo sneller af! Week de gelatine in KOUD water totdat het zacht is. Klop de slagroom stijf. Pas op dat de slagroom geen boter wordt!!! Roer de geweekte gelatine door het peperkoekmengsel. Schep nu rustig de slagroom erdoor en laat het geheel een tijdje in de koeling staan.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Merss
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top