Bonbon gevuld met écrevisse

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2009
  • Bonbon gevuld met écrevisse

    Bonbon gevuld met écrevisse

    Bonbon gevuld met écrevisse

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram gerookte zalm
200 gram rivierkreeftstaartjes
100 ml cocktailsaus
2 handjes bieslook
150 gram rucola
bosje basilicum
2 eetlepels Parmezaanse kaas
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
plastic folie

Voorbereiding

Meng de rivierkreeftstaartjes met de cocktailsaus.
Voeg een handje bieslook toe.
Voeg peper en zout naar smaak toe.

Leg vier stukken huishoudfolie op het aanrecht.
Beleg de folies met zalm.
Schep ruimschoots rivierkreeftjes op het midden van de plakken zalm.
Pak de punten van de huishoudfolie bij elkaar en draai ze in elkaar als een papiertje van een zuurtje.
Leg de gevulde zalmbonbons minimaal drie uur in de koelkast.

Bereidingswijze

Haal de zalmbonbons uit de koelkast.
Maak eerst het bord op met een bedje van rucola in het midden van je bord.
Haal de zalmbonbons uit het plastic.
Leg de kant waar je hebt dichtgedraaid onder, zodat de gladde kant boven ligt.

Snijd de basilicum fijn en meng met de kaas, pijnboompitten, olijfolie, overige bieslook in een blender.
Voeg peper en zout naar smaak toe.

Bron

smaken verschillen

Serveertip

Besprenkel de bonbons met de pesto en serveer.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ingewieringa avatar
ingewieringa 14-03-2010

Nou Dirk, deze heb ik gisteren gemaakt en worden vandaag gegeten bij de sla. Ik weet nu al dat het lekker is, (al geproefd)en gedeeltelijk gebruikt (ik had teveel) als viscoctail vooraf. Ik gebruik echter altijd mijn eigen Sherydressing/coctailsaus voor de visrecepten. Ik weet zeker dat mijn dochter dit ook een succes zal vinden. Dank je

tisjken1 avatar
tisjken1 08-01-2010

hoi,Dirk nogmaals dank voor je recepten ze waren een succes op mijn kerstfeest,heb toen gekookt voor 10 personen. Ze hebben nogal gesmuld hoor!!!!!!!!!!!!!!!!!! groetjes Anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten