Hamterrine met champignons

  • > 120 min.

Energie 125 kCal- Eiwit 15 g- Vet 3 g- Koolhydraten 2 g (per eenpersoonsportie)

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
2 doosjes champignons (a 250 g)
1 groentebouillontablet
250 ml witte wijn
8 blaadjes gelatine wit
2 plakken achterham gerookt (a 250 g)
2 bakjes peterselie plat (a 15 g), fijngesneden
1 zakje bosuitjes (3 stuks), in dunne ringetjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakevorm van ca. 30 cm lang

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon met keukenpapier. Halveer de kleinere champignons en snijd de grote in vieren. Los het bouillontablet op in 1/2 liter kokend water. Voeg de champignons toe. Kook 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Giet af maar vang het vocht op. Laat afkoelen. Schenk de wijn in een pan, breng aan de kook en voeg 300 ml van het champignonvocht toe. Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp de blaadjes uit en voeg ze al roerend bij de bouillon. Laat afkoelen tot kamertemperatuur (ca. 1 uur). Snijd de ham in stukjes en meng met de peterselie en de bosui. Voeg peper toe. Meng met de champignons en bouillon. Schep in de cakevorm en laat afgedekt in de koelkast 3 uur opstijven. Zet de vorm voor het serveren 10 sec. in een bak heet water, zodat hij makkelijk loslaat. Keer hem om op een bord en snijd de terrine in plakken.

Bron

AllerHande 13 2009

Serveertip

U kunt de hamterrine maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

javanhoof avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten