1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pêche Melba.

Pêche Melba.

Door: tisjken1

  • Belgisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2009

Ingrediënten 4 personen


* 4 perzikken.
* 1/8 liter witte wijn of water.
* 2 eetlepels citroensap.
* 1 kaneelstokje.
* 1 eetlepel suiker.
Voor de saus.
-------------
* 200 gr frambozen.
* 1-2 eetlepels poedersuiker.
* 1 zakje vanillesuiker.
* 4 bolletjes vanilleijs.
* Muntblaadjes voor de garnering.



Een heerlijk zomers dessert,met geurige perzikken,smaakvolle frambozen en verse munt,die dan volop verkrijgbaar zijn.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.De perzikken ontvellen.
Vervolgens voorzichtig ontpitten en in partjes snijden.
2.In een pan de wijn of het water met citroensap,het kaneelstokje en de suiker verwarmen.
De perzik hierin op een laag vuur met deksel op de pan +/- 5 minuten laten trekken.
Niet te hard laten koken,omdat ze anders uiteen vallen.
De perzikpartjes uit de pan nemen,laten uitlekken en afkoelen.
3.Voor de saus de frambozen uitzoeken en met een vork prakken,daarna ze zeven.
De frambozenpuree mengen met 1 eetlepel kookvocht,de poedersuiker en de vanillesuiker.
4.Het ijs en de stukjes perzik in dessertschaaltjes doen.
De frambozensaus erover schenken.
Garneren met muntblaadjes en direct serveren.

Serveertip

Zo ontvelt u perzikken.
Snijd eerst met een scherp mes een kruis in het vel van de perzikken en behandel ze vervolgens zoals ik doe.
Water in een pan aan de kook brengen.
De perzikken in de pan doen en ongeveer 1/2 minuut onderdompelen.
Met koud water afspoelen en het vel eraf trekken.
Als u een snelle pêche melba wilt maken kunt u ook perzikken of abrikozen uit blik nemen.

Bron

Eigen recept



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top